Persberichten

Weekblad voor Deurne, december 2017

Het Kerstconcert in de St. Willibrorduskerk afgelopen zondag. (Foto: Hein van Bakel)

Fraai kerstconcert Deurnes Gemengd Koor

zondag 17 december 2017 - 21:11|

DEURNE - Het Deurnes Gemengd Koor gaf vandaag een mooi kerstconcert in de goed gevulde St. Willibrorduskerk in Deurne. Bijzonder hierbij was dat het koor werd ondersteund door het Koninklijk 's Hertogenbosch' Mannenkoor. Mede door deze samenwerking was er een mooi evenwichtige koorklank.

'Mooie opmaat naar Kerstmis'

Na het openingswoord door de voorzitter van het DGK, Rini van de Leur, ving het concert aan met een gezamenlijk met het publiek gezongen kerstlied. Vervolgens brachten de koren meerdere liederen van J.S. Bach ten gehore waarbij het Zion, hört die Wächter Singen bestond uit een fraai orgelspel van vaste organist Norbert Bartelsman in combinatie met eenstemmig gezongen zinnen. Dit gaf een bijzonder fraai effect.
Na een volgende samenzang werden enkele Christmas Carols ten gehore gebracht waarna weer een samenzang volgde. Het volgende blok door het koor gezongen werken, bestond uit enkele stukken uit het Oratorio de Noël van Saint-Saëns die mooi werden uitgevoerd. Vervolgens brachten de koren samen met dirigent Math Dirks twee werken van Robert Long ten gehore: heel ander werk dan het Deurnes Gemengd Koor tot op heden gewend is te zingen. De afwisseling was echter erg verfrissend. De combinatie van de koorzang met de fraaie bariton van Math Dirks werd een geweldige belevenis.
De laatste door de koren uitgevoerde werken waren het Cantate Dominum en Cantilena van Karl Jenkins; deze klonken in de echoënde kerk wat zwaar maar waren desondanks leuk om te horen.
Het publiek beloonde koor, dirigent en organist met een staande ovatie van enkele minuten. Het was een mooi, verzorgd en erg sfeervol concert in kerstsfeer, zoals het koor ook bedoeld had om een mooie opmaat te vormen naar het hoogfeest van Kerstmis.

Volgend kerstconcert
Het DGK brengt hetzelfde programma maandagavond ook nog ten gehore in De Nieuwenhof in Deurne. Verder zal het DGK donderdag op het Rijtven kerstliederen zingen.
Het Deurnes Gemengd Koor gaat vanaf januari 2018 onder meer de Petite Messe Solennelle van G. Rossini instuderen om deze op 16 december 2018 op te kunnen voeren tijdens het volgende kerstconcert. Zangers die hierbij mee willen zingen op projectbasis zijn welkom. Voor meer informatie zie www.deurnesgemengdkoor.nl.