Dirigent

Math Dirks studeerde zang en schoolmuziek aan de Conservatoria van Maastricht en Amsterdam.
In 1984 behaalde hij in Maastricht tevens de akte Opera.
In 1988 sloot hij zijn studie solozang Cum Laude af in Amsterdam.
Hij studeerde bij Hein Meens, volgende lessen bij oa. John Bröcheler en Guus Hoekman en werd persoonlijk uitgenodigd door Elisabeth Schwarzkopf voor haar masterclass in Amsterdam, in december 1984.
In 1986 won hij tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in 's Hertogenbosch de 2e prijs, de Prijs van de Vrienden van het Lied en de Prijs van de stad Den Bosch.

Vanaf 1983 was hij full-time actief als Oratorium en Lied-zanger. Hij zong o.a. 386 keer de Matthäus Passion, inclusief de beroemde Nederlandse Matteus Passie in de hertaling van Jan Rot.
Vanaf 1986 zong Math Dirks als solist bij de Nederlandse opera Stichting, Opera forum en Opera Zuid. Bij Opera Zuid werkte hij van 2004-2005 tevens als koordirigent.

Van jongs af aan had Math Dirks een grote interesse in cabaret en Nederlands Luisterlied en in 1993 tourde hij door de Nederlandse theaters met een programma dat liederen en chansons bevatte van oa Fauré tot Brel.
In 2006 verzorgde hij met de begeleidingsband van Robert Long een programma tijdens diens uitvaart.

Op dit moment heeft Dirks zich volledig toegelegd op de vertolking van het Nederlandse luisterlied en verzorgt diverse programma's met dit repertoire.

Al in 1979 was Dirks dirigent van een klein koor in zijn geboorteplaats Sittard. Later was hij dirigent van o.a. Melodique Maasbracht, Gemengd koor Zanglust Geleen, Synoidos Sittard en het Heerder Mannenkoor. Als 2e dirigent was hij o.a. verbonden aan Crescendo Doenrade en de Mastreechter Staar.

Op dit moment dirigeert hij: Dameskoor Innovation Esch, Koninklijk 's Hertogenbosch' Mannenkoor, Grenszangers Neeritter en sinds kort Deurnes Gemengd Koor.